7 خاصیت درمانی گیاه پنیرک درطب سنتی
نام علمی: Malva sylvestris
نامهای عمومی: High mallow, Common mallow
نامهای مترادف: Malva incanescens, Malva mauritiana
نام خانواده: Malvaceae (پنیرک)
پنیرک گیاهی است علفی، به ارتفاع تا ۶۰ سانتیمتر و پایا. پنیرک بهصورت خودرو، در بسیاری از نقاط میروید و برای استفاده نیز کشت میگردد. برگهای این گیاه بهصورت متناوب، شامل ۷-۵ دندانه با دم برگ بلند است، در قسمت زیرین برگ، رگه هایی به صورت برجسته وجود دارد. برگ های این گیاه دارای پرزهای ریزی هستند. گلها به رنگ گلی مایل به بنفش و گلبرگها دارای خطوطی با رنگ تیره هستند. قسمت مورد استفاده پنیرک، برگ و گل آن است. البته در بیشتر نواحی، گل پنیرک مورد استفاده قرار میگیرد.
ترکیبات دارویی و تغذیه ای گیاه پنیرک:
این گیاه حاوی ترکیباتی شامل ویتامین های A، B، C، E؛ اینولین، موسیلاژ، فنل، فلاونوئیدها، اسیدهای چرب ضروری، فیبر، کلسیم، منیزیم، روی، سلنیوم و پتاسیم است.
7 خاصیت درمانی گیاه پنیرک درطب سنتی:
همانند سایر گیاهان وحشی ، پنیرک نیز سابقه طولانی در مصرف دارویی داشته است.
مسکن درد: یکی از کاربردهای متداول خواص گیاه پنیرک بخصوص در کاربردهای موضعی دارویی، خاصیت تسکیندهنده درد است. اگر به نوعی پوست شما زخمی شده است ، میتوانید برگهای پنیرک را به شکل ضماد به قسمتهای آسیب دیده بمالید. نه تنها مواد شیمیایی موجود در برگها به دلیل دارا بودن ویتامین غنی ، باعث تسریع در بهبودی میشوند ، بلکه خاصیت ضد درد خاصی را نیز در منطقه آسیب دیده ایجاد میکنند و باعث کاهش درد و ناراحتی میشوند. این امر موجب میشود تا در ماسکهای صورت یا داروهای موضعی سردرد، نیز از آن استفاده شود.
تقویت کننده سیستم ایمنی بدن: پنیرک میتواند سیستم ایمنی بدن را با جلوگیری از عفونتهای باکتریایی و سایر عوامل خارجی در مناطق آسیب دیده تحت تأثیر قرار دهد.
ضدالتهاب: اگر شما هر گونه نیش حشرات ، کبودی و یا آفتابسوختگی را بر روی پوست خود تجربه کردهاید ، ژل یا ضماد تهیه شده از پنیرک میتواند برای کاهش التهاب و تورم بسیار مؤثر باشد ، در ضمن باعث تحریک سریعتر بهبود نیز میشود.
بهبود بیماریهای تنفسی: اگر از هرگونه گرفتگی قفسه سینه یا وضعیت تنفسی رنج میبرید ، استفاده از گیاه پنیرک ایده خوبی برای شما است. پنیرک به دلیل خواص ضدالتهابی، گلو و غدد را نیز تسکین میدهد و درعینحال باعث بهبودی و ترمیم سریعتر نیز میشود.
اثرات ضد پیری: تأثیری که استفاده موضعی پنیرک میتواند بر روی بدن داشته باشد چشمگیر است. در حقیقت ، برای کسانی که نگران سریع پیر شدن هستند یا هر روز چروکهای پوستی خود را در آینه نگاه میکنند ، استفاده از ژل یا کرم پنیرک بسیار مفید بوده و پوست را جوانتر نشان میدهد.
بهبود مشکلات گوارشی: برای افرادی که مشکلات روده دارند استفاده از ملینهای قدرتمند میتواند تأثیرات مثبتی بر بدن آنها داشته باشد. با افزودن مقداری پنیرک خشک شده در چای، میتوان یک نوشیدنی ملین ملایم ایجاد کرد که موجب بهبود دستگاه گوارش شما گردد.
بهبود مشکلات خواب: بسیاری از مردم مشکلاتی در خوابیدن داشته و این موجب ناراحتی آنها شده است. استفاده از اسانس گیاه پنیرک یا چای این گیاه آرامش بخش بوده و سبب بهبود مشکلات خواب میشود.
عوارض جانبی:
گزارشهای متعددی از تداخلات دارویی استفاده از پنیرک وجود دارد. بهتر است قبل از افزودن این گیاه به رژیم درمانی خود در مورد سایر داروهای مورد استفاده با پزشک خود مشورت کنید.
نکته مهم:
بیشترین میزان تأثیرگذاری گیاهان دارویی متعلق به عصاره گیاهان دارویی است و بعدازآن میتوان به مکملهایی نظیر کپسولها اشاره کرد. کمترین میزان اثرگذاری هم متعلق به عرق و چای و دمنوش است.
امیدوارم که اطلاعات خوب و مفیدی در اختیار شما قرار داده باشیم با نظر دهی و امتیازدهی مارو از کیفیت مطالب آگاه نمایید. برای دریافت اطلاعات بیشتر به سایت فروشگاه محصولات ارگانیک آشا مراجعه نمایید و برای کسب اطلاعات در مورد محصولات ارگانیک میتوانید با شماره 09120038341 مشاور فروشگاه ارگانیک آشا تماس بگیرید یا از طریق تلگرام، اینستاگرام با ما در ارتباط باشید.
منابع اطلاعات:
کتابها و مقالات گیاهان دارویی
فروشگاه محصولات ارگانیک آشا
موسسه کار آفرینی دکتر زرقانی
بسیار سایت عالی بود من کلی اطلاعاتی در مورد گل خبازی یا همون پنیرک اضافه شد .ممنون از زحماتتون
بسیار عالی خوشحالیم که تونستیم به اطلاعاتتون اضافه کنیم