وضعیت کشاورزی ارگانیک در ایران
کشاورزی ارگانیک در ایران از برخی دانشگاهها و سخنرانیها شروع و آموزش داده شد. در سال 2012 میلادی انجمن علمی ارگانیک ایران با تمرکز بر فروش، بازار و مبادله تأسیس شد و اولین محصول ارگانیک در ایران در سال 1888 میلادی ارکیده و رز تولیدشده در استان کرمان بود. مطابق برنامه بودجه سال 1891 در قانونی، افزایش بهرهوری سلامت و استفاده از محصولات کشاورزی سالم مورد تأکید قرار گرفت. بر اساس آخرین آمار، سطح کشت ارگانیک در ایران در سال 2011، ۳۵۳۵۳ هکتار بوده که ۱۸۳۵۳ هکتار آن مربوط به زمینهای کشاورزی و ۱۷۰۰۰ هکتار آن مربوط به عرصههای طبیعی و زنبورداری است. کشاورزی ارگانیک با تأكيد بر موضوع پایداری، مدیریت تولید با استفاده از نهادههای داخل مزرعه و بهصورت طبیعی، ضمن تقویت و توسعه سلامت اکوسیستمهای زیستی و خاک، سلامت مصرفکننده نیز تضمین میشود.
این موضوع از آن جهت مهم است که زنجیره تولید مواد غذایی درنهایت به مصرفکننده ختم میشود و سلامت مصرفکننده نیز محور اصلی تولید محصولات ارگانیکی را تشکیل میدهد.
کشاورزی ارگانیک:
هدف عمده کشاورزی ارگانیک، رسیدن به ثبات در تولید، بدون قربانی کردن اهداف اصولی (عملکرد زیاد) و بدون آلوده سازی آب، خاک و هوا است. درواقع کشاورزی ارگانیک تنها نظام کشاورزی است که دارای استاندارد و مقررات است. با بالا رفتن آگاهی عمومی نسبت به استفاده از محصولات پاک در زنجیره غذایی خانواده، نگرانیهای عمومی مردم دنیا بهسلامت و بهداشت غذایی رو به افزایش است. درنتیجه منطقی است که وجود استانداردهای علمی و تا حدی سخت گیرانه میتواند این نگرانیها را کاهش داد. هدف کشاورزی ارگانیک، رسیدن به ثبات در تولید، بدون قربانی کردن اهداف اصولی (عملکرد زیاد) و بدون آلوده سازی آب، خاک و هوا است.
درواقع کشاورزی ارگانیک تنها نظام کشاورزی است که دارای استاندارد و مقررات است. با بالا رفتن آگاهی عمومی نسبت به استفاده از محصولات پاک در زنجیره غذایی خانواده، نگرانیهای عمومی مردم دنیا بهسلامت و بهداشت غذایی رو به افزایش است. درنتیجه منطقی است که وجود استانداردهای علمی و تا حدی سخت گیرانه میتواند این نگرانیها را کاهش داد.
استانداردهای محصولات زراعی و وضعیت کشاورزی ارگانیک در ایران:
همانطور که اعمال استاندارد در مورد محصولات صنعتی که از سابقهای دیرینه برخوردار است، موجب افزایش ضریب اطمینان مصرفکنندگان به استفاده از این محصولات گشته است در مورد محصولات کشاورزی نیز میتواند به چنین جایگاهی دست یابد. با آموزش صحیح تولیدکنندگان و مصرفکنندگان و آگاه کردن آنها از خطرات باقیمانده سموم آفتکشها بر روی سلامتی و معرفی محصولات ارگانیک بهعنوان مواد غذایی عاری از باقیمانده آفتکشها و مواد شیمیایی، طعم خوب، محتوای ویتامین و ماده خشک بیشتری که این محصولات نسبت به محصولات معمولی دارا هستند میتوان این محصولات را در الگو و سبد غذایی اکثر مردم جای داد و ایمنی و سلامت جامعه را تضمین کرد کشور ما با توجه به شرایط بحرانی پیشآمده کنونی و در راستای اصلاح روابط انسان و محیط برای تحقق اهداف توسعه پایدار و تأمین شرایط زندگی سالم، نیازمند توسعه کشاورزی ارگانیک است.
نکته مهم:
بیشترین میزان تأثیرگذاری گیاهان دارویی متعلق به عصاره گیاهان دارویی است و بعدازآن میتوان به مکملهایی نظیر کپسولها اشاره کرد. کمترین میزان اثرگذاری هم متعلق به عرق و چای و دمنوش است.
امیدوارم که اطلاعات خوب و مفیدی در اختیار شما قرار داده باشیم با نظر دهی و امتیازدهی مارو از کیفیت مطالب آگاه نمایید. برای دریافت اطلاعات بیشتر به سایت فروشگاه محصولات ارگانیک آشا مراجعه نمایید و برای کسب اطلاعات در مورد محصولات ارگانیک میتوانید با شماره 09120038341 مشاور فروشگاه ارگانیک آشا تماس بگیرید یا از طریق تلگرام، اینستاگرام با ما در ارتباط باشید.
منابع اطلاعات:
کتابها و مقالات گیاهان دارویی
فروشگاه محصولات ارگانیک آشا
موسسه کار آفرینی دکتر زرقانی