نقش پوشش گیاهی در کشاورزی ارگانیک:
چندین لایه از پوشش گیاهی متراکم باعث کاهش سرعت قطرات بارانی که روی زمین میافتد، میشود. قطرات بزرگ که روی برگهای بالایی درخت میافتند توسط پوشش گیاهی (کانوپی) بوتهها و گیاهان روی زمین دریافت میشود. قطره آبی که به زمین میرسد با سرعت کمتری فرود آمده و همچنین حداقل اثر شکنندگی ذرات خاک را خواهد داشت. زمین مستقیماً با گیاهان زندهای مانند سرخسها، خزهها، جوانهها و مواد فاسد (برگی، پوسته درخت، سرشاخهها و شاخهها) پوشیده شده است ریشهها، جلبکها و قارچها که غنی از هوموس هستند شدید در سطح خاک نفوذ کرده تعداد زیادی از ارگانیسمهای خاکی مانند کرم خاکی باعث شل نگهداشتن خاک و ساختار پایدار خاک میشود و به همین دلیل آب باران بهراحتی نفوذ میکند.
عوامل موثر بر کاهش مصرف سموم در روش های کشاورزی نوین:
در بحث پذیرش کشاورزان در مورد شیوههای نوین اشاره میکند که متغیرهایی مانند درآمد، اندازه مزرعه و استفاده از اعتبارات، بهترین پیشبینی کنندههای پذیرش بوده و نداشتن شرایط اقتصادی لازم یکی از عوامل بازدارنده پذیرش نوآوریها هست. در مطالعه ارزشگذاری اقتصادی منافع زیستمحیطی برنامههای کاهش مصرف سموم شیمیایی در استان خوزستان بیان کردند که متغیرهای درآمد و تعداد عملیات مدیریت تلفیقی آفات، در صد اهمیت قائل شدن کشاورزان به کاهش خطرات در هر لایه، آگاهی از ورود خطرات زیستمحیطی سموم به هر لایه، مواجهشدن با ورود خطرات زیستمحیطی به هر لایه و مالکیت شخصی، تأثیر مثبت و متغیرهای شدت تراکم آفات و سن، تأثیر منفی بر اقدام بهکارگیری عملیات کاهش مصرف سموم دارند.
در تحقیقی پیرامون عوامل مؤثر بر پذیرش محصولات کشاورزی ارگانیک توسط مصرفکنندگان، چهار دسته عوامل مؤثر بر این مهم را به ترتیب اهمیت آموزش و اطلاعرسانی، خدماتی – حمایتی نظارت و اقتصادی بیان میکنند آموزش و اطلاعرسانی را میتوان تعبیر دیگری از آموزشهای ترویجی دانست و ازجمله اقدامات معطوف به مؤلفه خدماتی – حمایتی هم میتواند ساماندهی به یارانههای اعطایی به بخش کشاورزی قلمداد شود. در مطالعات انجام شده درزمینه ی عوامل مؤثر بر دانش کارشناسان کشاورزی استان خوزستان نسبت به کشاورزی ارگانیک، محققان به این نتیجه رسیدند که دسترسی به اطلاعات کشاورزی – محیطزیست و همچنین سابقه کار تأثیر مثبت و معنیداری بر دانش کارشناسان در مورد کشاورزی ارگانیک داشته است. دسترسی بهتر به اطلاعات کشاورزی زیستمحیطی را میتوان از دستاوردهای یک نظام ترویجی پویا و کارآمد بهحساب آورد.
نکته مهم:
بیشترین میزان تأثیرگذاری گیاهان دارویی متعلق به عصاره گیاهان دارویی است و بعدازآن میتوان به مکملهایی نظیر کپسولها اشاره کرد. کمترین میزان اثرگذاری هم متعلق به عرق و چای و دمنوش است.
امیدوارم که اطلاعات خوب و مفیدی در اختیار شما قرار داده باشیم با نظر دهی و امتیازدهی مارو از کیفیت مطالب آگاه نمایید. برای دریافت اطلاعات بیشتر به سایت فروشگاه محصولات ارگانیک آشا مراجعه نمایید و برای کسب اطلاعات در مورد محصولات ارگانیک میتوانید با شماره 09120038341 مشاور فروشگاه ارگانیک آشا تماس بگیرید یا از طریق تلگرام، اینستاگرام با ما در ارتباط باشید.
منابع اطلاعات:
کتابها و مقالات گیاهان دارویی
فروشگاه محصولات ارگانیک آشا
موسسه کار آفرینی دکتر زرقانی