هنگامیکه باردار هستید، باید از خوردن یکسری غذاها و نوشیدنیها بپرهیزید. حفظ رژیم غذایی سالم بخش مهمی از بارداری است زیرا به شما کمک میکند تا به بهترین وجه ممکن بدن و کودک در حال رشد خود را تغذیه کنید. بحث در مورد این است که آیا گیاهان دارویی در دوران بارداری بیخطر هستند؟ بهطورکلی، مصرف گیاهان دارویی در حد اعتدال بیخطر است. ترکیبات گیاهی خاصی وجود دارد که میتواند در دوران بارداری فوایدی مانند زنجبیل داشته باشد، اما آیا بیخطر است؟ همچنین آیا مصرف روغن زنجبیل بیخطر است؟
مصرف زنجبیل در دوران بارداری مضر است یا مفید؟
مانند سایر گیاهان دارویی، مصرف زنجبیل در حد اعتدال در هنگام بارداری بیخطر است؛ زیرا این امر میتواند خطر سقطجنین خصوصاً در دوزهای بالا را افزایش دهد. در طول سهماهه اول بارداری، زنجبیل و روغن زنجبیل میتواند مفید باشد زیرا تصور میشود حالت تهوع را کاهش میدهد. NHS مصرف مکملهای زنجبیل را در دوران بارداری توصیه میکند، ولی باید تحت نظر پزشک مصرف شود.
فواید زنجبیل و روغن زنجبیل برای زنان باردار:
زنجبیل و روغن زنجبیل اصل یک ماده غذایی باارزش است که دارای خواص درمانی بیشماری است، کاهش حالت تهوع و استفراغ یکی از مواردی است که با مصرف روزانه ریشه زنجبیل و یا پودر و روغن آن، میتوان آن را به میزان قابلتوجهی کاهش داد. علاوه بر حالت تهوع، مصرف زنجبیل میتواند از بروز خطرات ناشی از کلسترول بالا در بارداری جلوگیری نماید. همچنین زنجبیل در بهبود گردش خون مادر، تأثیر مثبتی داشته و موجب انتقال بهتر اکسیژن و مواد غذایی از مادر به جنین میشود. از دیگر خواص زنجبیل برای زنان باردار، تقویت سیستم ایمنی بدن مادر است. همچنین به دلیل سرشار بودن از ویتامین C، اسیدفولیک و آهن موجب تقویت سیستم ایمنی جنین شده و از بروز برخی نقایص مادرزادی در هنگام تولد پیشگیری میکند.
زنجبیل تنها برای زنان باردار مفید نیست، برای سایر افراد هم زنجبیل فوق العاده است. از سایر خواص گیاه زنجبیل می توان به کاهش درد، کاهش وزن، کاهش فشار خون و دیابت اشاره کرد.
مضرات استفاده از زنجبیل در بارداری:
در دوران بارداری نباید، هیچگونه گیاه دارویی را بدون مشورت پزشک مصرف کرد، زیرا این دوران برای مادر بسیار حساس است و مصرف برخی مواد گیاهی میتواند خطرات و عوارض جبرانناپذیری را برای جنین و مادر به همراه داشته باشد؛ خوردن مقدار کم زنجبیل در طول بارداری ممکن است، مشکلات زیادی ایجاد نکند، اما به کسانی که سابقه سقطجنین، سرگیجه و خونریزی واژینال دارند، مصرف آن توصیه نمیشود. همچنین مادرانی که دیابت دارند نباید مصرف کنند زیرا بر روی قند خون آنها تأثیر منفی میگذارد. مصرف زیاد زنجبیل در خانمهای حامله موجب سقطجنین و خونریزی پریودی میشود که بسیار خطرناک است. ازاینرو به مادران باردار، توصیه میشود قبل از استفاده از زنجبیل، حتماً با پزشک و یا متخصص تغذیه مشورت کنند.
نکته مهم:
بیشترین میزان تأثیرگذاری گیاهان دارویی متعلق به عصارههای خالص گیاهان دارویی است و بعدازآن میتوان به مکملهایی نظیر کپسولها اشاره کرد. کمترین میزان اثرگذاری هم متعلق به عرق و چای و دمنوش است.
امیدوارم که اطلاعات خوب و مفیدی در اختیار شما قرار داده باشیم با نظر دهی و امتیازدهی مارو از کیفیت مطالب آگاه نمایید. برای دریافت اطلاعات بیشتر به سایت فروشگاه محصولات ارگانیک آشا مراجعه نمایید و برای کسب اطلاعات در مورد محصولات ارگانیک میتوانید با شماره 09120038341 مشاور فروشگاه ارگانیک آشا تماس بگیرید یا از طریق تلگرام، اینستاگرام با ما در ارتباط باشید.