چای سبز یکی از سالم ترین نوشیدنی های جهان به حساب می آید که بومی چین و هند است و به دلیل فواید سلامتی خود قرنها است در سطح جهان مصرف می شود. چای سبز از برگهای بدون اکسایش تهیه می شود و یکی از چای های کمتر فرآوری شده است، بنابراین حاوی بیشترین آنتی اکسیدان ها و پلی فنول های مفید است. مواد شیمیایی طبیعی به نام پلی فنول در چای همان چیزی است که تصور می شود اثرات ضد التهابی و ضد سرطان را فراهم می کند. چای سبز تقریباً 20-45 درصد پلی فنول دارد که 60-80 درصد آن کاتچین هایی مانند EGCG است. کاتچین ها آنتی اکسیدان هایی هستند که گفته می شود به جلوگیری از آسیب سلولی کمک می کنند. خواص چای سبز و عصاره آن بسیار زیاد می باشد در ادامه به این خواص اشاره شده است.
پیشگیری از سرطان:
طبق تحقیقات موسسه ملی سرطان، نشان داده شده است که پلی فنولهای موجود در عصاره چای سبز باعث کاهش رشد تومور در مطالعات آزمایشگاهی و حیوانات می شوند و ممکن است در برابر آسیب های ناشی از اشعه ماوراء بنفش UVB محافظت کنند. در کشورهایی که میزان مصرف چای سبز بسیار زیاد است، میزان ابتلا به سرطان پایین تر است. تحقیقات نشان می دهد که چای سبز از ابتلا به سرطان های پستان، مثانه، تخمدان، کولورکتال (روده)، مری (گلو)، ریه، پروستات، پوست و معده جلوگیری می کند. محققان معتقدند که این میزان بالای پلی فنول های موجود در چای سبز است که به از بین بردن سلول های سرطانی کمک می کند و رشد آنها را متوقف می نماید. با این حال، مکانیسم های دقیق ارتباط چای سبز با سلول های سرطانی کاملا مشخص نیست.
درمان کبد چرب:
این چای باعث درمان معجزه آسای کبد چرب شده است و منجر به چربی سوزی می گردد. شما با خیال راحت می توانید برای درمان این بیماری خاموش و خطرناک که این روزها در کمین زندگی انسان ها است، از عصاره طبیعی و خالص چای سبز استفاده کنید.
کاهش کلسترول خون:
تجزیه و تحلیل مطالعات منتشرشده در سال 2011 نشان داد که مصرف چای سبز، چه به عنوان نوشیدنی و چه به شکل عصاره، با کاهش معنی دار در LDL یا کلسترول “بد” مرتبط است.
کاهش فشار خون و تقویت قلب:
چای سبز خطر ابتلا به بیماریهای قلبی – عروقی را کاهش می دهد و با تأثیر بر جدارههای عروقی خونی مانع تشکیل لختههای خونی می شود. مصرف منظم عصاره این گیاه به کاهش فشارخون نیز کمک زیادی می کند.
کاهش وزن:
عصاره چای سبز اصل باعث چربی سوزی و کاهش وزن در بزرگسالان دارای اضافه وزن و چاقی می شود. از آنجا که مطالعات اندکی برای کاهش وزن انجام شده است، بعید نیست چای سبز از نظر بالینی برای کاهش وزن از اهمیت بالایی برخوردار باشد.
چای سبز و بیماریهای التهابی پوست:
یک مطالعه در سال 2007 به این نتیجه رسید که چای سبز می تواند به عنوان یک درمان جدید برای اختلالات پوستی مانند پسوریازیس و شوره سر محسوب شود. محققان تحقیقاتی برای بیماریهای التهابی پوستی مورد مطالعه قرار دادند که اغلب با لکه های پوستی، خشکی پوست، قرمزی ، پوسته پوسته شدن ناشی از التهاب و تولید بیش از حد سلولهای پوستی همراه بودند. افراد تحت درمان با چای سبز رشد کندتر سلولهای پوستی و حضور ژن تنظیم کننده چرخه های سلولها را نشان دادند.
جلوگیری از پیری:
دلیل اصلی ضد پیری بودن عصاره چای سبز، وجود میزان قابلتوجهی از آنتی اکسیدان ها است به ویژه آنتیاکسیدان هایی که در حفظ شادابی و جوانی پوست مؤثر هستند، می باشد. آنتیاکسیدانها یکی از مهمترین عوامل برای حفظ سلامتی و شادابی سلولهای بدن با به تعویق انداختن شروع روند پیری سلولها هستند.
تقویت حافظه و جلوگیری از آلزایمر:
تحقیقات منتشر شده در مجله سایکو فارمالوژی، نشان می دهد که عصاره چای سبز می تواند عملکردهای شناختی مغز ما، به ویژه حافظه کاری را تقویت کند.این تیم تحقیقاتی گفتند که یافته های آنها حاکی از آن است که چای سبز در درمان اختلالات شناختی مرتبط با اختلالات عصبی و روانی مانند زوال عقل می تواند امیدوار کننده باشد. در مطالعهای که در سال 2011 منتشر شد، محققان با بررسی تأثیر یکی از اجزای عصاره چای سبز ، CAGTE نشان دادند که این چای بر بیماری آلزایمرنیز تأثیر دارد.
سلامت دهان و دندان با چای سبز:
می توان نوشیدن چای سبز را مکملی برای سلامت دهان و دندان دانست. این عصاره مایع دارای اثرات ضد میکروبی است و از ایجاد پلاک و پوسیدگی دندان جلوگیری میکند. علاوه بر این چای سبز با از بین بردن باکتری های نامناسب محوطه دهان، بوی بد دهان و تنفس بد بو را نیز مرتفع می کند. در چین باستان از چای سبز به عنوان داروی خوشبوکننده دهان، پیش از حضور در مراسم رسمی و میهمانی ها استفاده می کردند.
آرامش بخش:
ترکیبی موسوم به «ال تیانین» موجود در چای سبز که نوعی اسید آمینه است، خاصیت آرام بخشی دارد و میتواند حالت تنش، افسردگی و استرس و هیجان را از بین ببرد.
عوارض و خطرات جانبی چای سبز
عوارض جانبی یا موارد منع مصرف چای سبز برای بزرگسالان بسیار ناچیز است. با این حال ، خطرات یا عوارض زیر ممکن است دیده شود:
– حساسیت به کافئین: کسانی که حساسیت شدید به کافئین دارند ممکن است بی خوابی، اضطراب، تحریک پذیری، حالت تهوع یا معده ناراحت را تجربه کنند.
– افرادی که رقیق کننده خون (داروهای ضد انعقادی) مانند Coumadin / وارفارین مصرف می کنند به دلیل داشتن ویتامین K ، باید با احتیاط چای سبز مصرف کنند. همچنین توصیه می شود از چای سبز و آسپرین اجتناب کنید، زیرا هر دو اثر لخته شدن پلاکت ها را کاهش می دهند.
– محرک ها: در صورت مصرف داروهای محرک، چای سبز می تواند فشار خون و ضربان قلب را افزایش دهد.
– به طور خاص ، زنان باردار یا شیرده ، افرادی که دچار مشکلات قلبی یا فشار خون بالا، مشکلات کلیوی یا کبد، زخم معده یا اختلالات اضطرابی هستند ، نباید از مکمل یا عصاره چای سبز استفاده کنند.
نکته مهم:
بیشترین میزان تأثیرگذاری گیاهان دارویی متعلق به عصارههای خالص گیاهان دارویی است و بعدازآن میتوان به مکملهایی نظیر کپسولها اشاره کرد. کمترین میزان اثرگذاری هم متعلق به عرق و چای و دمنوش است.
امیدوارم که اطلاعات خوب و مفیدی در اختیار شما قرار داده باشیم با نظر دهی و امتیازدهی مارو از کیفیت مطالب آگاه نمایید. برای دریافت اطلاعات بیشتر به سایت فروشگاه محصولات ارگانیک آشا مراجعه نمایید و برای کسب اطلاعات در مورد محصولات ارگانیک میتوانید با شماره 09120038341 مشاور فروشگاه ارگانیک آشا تماس بگیرید یا از طریق تلگرام، اینستاگرام با ما در ارتباط باشید.