زمان مناسب برداشت گیاهان دارویی
در هر گیاه میتواند تا بیش از هزار مادهی مختلف به وجود آید. این مواد در یکزمان به وجود نمیآیند و طی مراحلی در سنین مختلف گیاه حاصل میشوند؛ گاهی نیز در طول رشد گیاه موادی به مواد دیگر تبدیل میشوند؛ مثلاً میوهجاتی هستند که در زمان نارس بودن، با طعم گس یا تلخ میباشند و پس از رسیدن، شیرین یا ترش میشوند. پس باید دریافت که در هر زمان، گیاه دارای مواد و خاصیتی معین است؛ بنابراین برای به دست آوردن خاصیت درمانی، باید گیاهان را در زمان کاملاً معینی برداشت نمود؛ همانطوری که گوجهفرنگی را پس از قرمز شدن، انگور، هندوانه و خربزه را پس از شیرین شدن؛ ریحان، نعنا و ترخون را در ابتدای رشد؛ و ریشههای گیاهان را در فصل پاییز جمعآوری میکنند؛ ازاینرو فصل برداشت مناسب هر گیاه برای حداکثر اثر دارویی، زمان خاصی هست.
درصورتیکه گیاهان خارج از زمان جمعآوری چه پس و چه پیش برداشته شوند مسلماً دارای آثار مناسب و ایده آل نخواهند بود. مثلاً بهترین زمان برداشت چای در بهار است. بهترین پوست دارچین از درختان کمتر از ۶ سال، به دست میآید. مهمترین زمان برای گل محمدی، تهیهی گلاب ارگانیک و عطر پیش از طلوع آفتاب است؛ سبزیجات قبل از چوبی شدن اعضا برای خوردن مناسباند.
نکته مهم:
بیشترین میزان تأثیرگذاری گیاهان دارویی متعلق به عصاره گیاهان دارویی است و بعدازآن میتوان به مکملهایی نظیر کپسولها اشاره کرد. کمترین میزان اثرگذاری هم متعلق به عرق و چای و دمنوش است.
امیدوارم که اطلاعات خوب و مفیدی در اختیار شما قرار داده باشیم با نظر دهی و امتیازدهی مارو از کیفیت مطالب آگاه نمایید. برای دریافت اطلاعات بیشتر به سایت فروشگاه محصولات ارگانیک آشا مراجعه نمایید و برای کسب اطلاعات در مورد محصولات ارگانیک میتوانید با شماره 09120038341 مشاور فروشگاه ارگانیک آشا تماس بگیرید یا از طریق تلگرام، اینستاگرام با ما در ارتباط باشید.
منابع اطلاعات:
کتابها و مقالات گیاهان دارویی
فروشگاه محصولات ارگانیک آشا
موسسه کار آفرینی دکتر زرقانی