درمان خانگی میگرن و سردرد های مزمن
به گفته بنیاد تحقیقات میگرن، میگرن یک بیماری شایع در جهان است. در آمریکا، بنیاد تحقیقات میگرن تخمین می زند که تقریبا 12 درصد از مردم از سردردهای میگرنی رنج می برند.
سردردهای میگرنی فقط یک سردرد شدید نیست. میگرن بخشی از یک بیماری عصبی است و اغلب علائم دیگری از جمله: حالت تهوع، استفراغ، سوزن شدن یا بی حسی در دست یا پا، تغییرات بینایی، حساسیت به صدا، نور و بو دارند.
میگرن می تواند ناتوان کننده و یک بیماری مزمن باشد که می تواند زندگی برخی از افراد را تحت تأثیر قرار دهد.
داروهای مختلف زیادی برای درمان و جلوگیری از میگرن وجود دارد. اما برخی از افراد ترجیح می دهند از درمان های طبیعی به عنوان گزینه جایگزین یا مکمل درمان پزشکی استفاده کنند.
درمان خانگی میگرن و سردرد های مزمن
1- درمان میگرن با طب فشاری:
طب فشاری شامل اعمال فشار به قسمت های خاصی از بدن است. اعتقاد بر این است که با تحریک نقاط خاص بدن به این روش، تنش عضلانی آزاد می شود و درد را کاهش می دهد.
یک نقطه فشار محبوب نقطه LI-4 در فضای بین پایه انگشت شست چپ و انگشت اشاره است.
اعمال فشار دایره ای محکم اما نه دردناک به نقطه LI-4، با استفاده از دست مخالف به مدت 5 دقیقه، می تواند سردرد را تسکین دهد.
2- درمان میگرن با تغییررژیم غذایی:
بسیاری از افرادی که میگرن می گیرند متوجه برخی غذاها می شوند که باعث تحریک آنها می شود.
محرک های غذایی میگرن شامل موارد زیر است:
غذاهای فرآوری شده، شراب قرمز، الکل، شکلات، نوشیدنی های کافئین دار
آگاهی از آنچه ممکن است باعث ایجاد میگرن شود بسیار مهم است. برخی افراد برای پیگیری محرک های احتمالی از یک دفتر یادداشت غذایی استفاده می کنند.
تغییر رژیم غذایی برای جلوگیری از محرک ها ممکن است به جلوگیری از میگرن در آینده کمک کند.
درمان خانگی میگرن و سردرد های مزمن
3- درمان میگرن با مدیریت استرس:
استرس یک محرک شایع برای میگرن است. استرس همچنین می تواند چرخه ای را ایجاد کند که درد میگرن را بدتر کند، و سپس باعث درد دیگری شود. شخصی که نویسندگی می کند، ممکن است به کاهش استرس کمک کند. با انجام این اقدامات مثبت، فرد تصمیم دارد کنترل بدن خود را نسبت به استرس بدست بگیرد و درنتیجه بیماری های مختلف مانند میگرن را کنترل نماید.
4- درمان میگرن با یوگا یا حرکات کششی:
تصور می شود یوگا به بهبود جریان خون و کاهش تنش ماهیچه ها کمک می کند، که می تواند به تسکین علائم برای افرادی که میگرن دارند، کمک کند. یک مطالعه جامع در سال 2014 ، درمان معمول میگرن را با تمرینات یوگا و عدم انجام تمرینات یوگا به طور منظم مقایسه کرد. محققان دریافتند که این گروه که در برنامه یوگا شرکت کرده بودند، نسبت به گروهی که تنها به درمان معمولی پیوستند، تسکین بیشتری داشتند.
درمان خانگی میگرن و سردرد های مزمن
5- درمان میگرن با ماساژ:
ماساژ دادن عضلات گردن و شانه ها می تواند به کاهش تنش و کاهش درد میگرن کمک کند. ماساژ همچنین ممکن است استرس را کاهش دهد.
افراد می توانند از یک ماساژور حرفه ای برای ماساژ استفاده کنند. از طرف دیگر، گرفتن توپ تنیس و استفاده از آن برای انجام ماساژ خود در امتداد شانه ها و کمر، یکی دیگر از روش هاست.
درمان خانگی میگرن و سردرد های مزمن
6- درمان میگرن با منیزیم:
کمبود منیزیم که یک ماده معدنی ضروری است، ممکن است سردرد میگرنی را ایجاد کند. کمبود این ماده، هاله میگرنی یک اختلال بینایی است که در شروع میگرن رخ می دهد البته همه کسانی که دچار میگرن می شوند هاله میگرنی را تجربه نمی کنند. قبل از شروع مصرف منیزیم، افراد باید با پزشك خود صحبت كنند، خصوصاً اگربیماری دیگری داشته باشند.
7- درمان میگرن با ویتامین های B کمپلکس:
کمبود ویتامین های گروه B ممکن است در شدت میگرن تأثیر داشته باشند. ویتامین های گروه B در تنظیم انتقال دهنده های عصبی در مغز نقش دارند.
ویتامین های B محلول در آب هستند به این معنی که مقادیر اضافی در ادرار دفع می شود و در بدن ذخیره نمی شود، بنابراین باید افراد آن را مصرف نمایند. با این وجود، صحبت کردن با پزشک پیش از شروع مصرف ویتامینB روزانه، بسیار مهم است.
8- درمان میگرن با نوشیدن آب کافی:
کمبود آب باعث ایجاد سردرد می شود.افراد می توانند هر روز سعی کنند آب بیشتری بنوشند تا از کمبود آب بدن جلوگیری شود. افرادی که دچار کم آبی شدید هستند در ابتدا ممکن است برای جایگزینی الکترولیت های از دست رفته نیاز به یک محلول برای هیدراتاسیون دهانی داشته باشند.
نوشیدن آب در طول روز و حفظ یک رژیم غذایی سالم معمولاً برای ماندن در حد مناسب آب برای بدن لازم است.
درمان خانگی میگرن و سردرد های مزمن
9- درمان میگرن با استراحت:
کمبود خواب و حتی خواب بیش از حد می تواند باعث سردردهای میگرنی شود.هر شب 7 تا 9 ساعت خواب آرامش بخش می تواند به کاهش استرس و جلوگیری از میگرن کمک کند.
10- درمان میگرن با کمپرس آب سرد:
برخی افراد می دانند که قرار دادن یک کمپرس سرد یا گرم بر روی سر آنها می تواند تسکین دهنده باشد و به کاهش درد میگرن کمک می کند.
بسیاری از افرادی که میگرن می گیرند، ترجیح می دهند، یک کمپرس سرد را استفاده کنند. با استفاده از این روش درمانی عوارض جانبی کمی وجود دارد، اگرچه افراد با مشکلات گردش خون، دیابت یا مشکلات پوستی باید از افراط در این روش، خودداری کنند.
درمان خانگی میگرن و سردرد های مزمن
11- درمان میگرن با سرکه سیب و عسل :
سرکه سیب به دلیل خواص بی نظیر دارویی که دارد، شناخته شده است. شما می توانید آن را بنوشید یا از آن به صورت موضعی استفاده کنید تا به درمان تعدادی ازبیماری های مختلف که ممکن است شامل سردرد و میگرن باشد کمک کند.
در حال حاضر هیچ مدرک علمی مبنی بر اینکه سرکه سیب می تواند به طور مستقیم در درمان میگرن کمک کند، وجود ندارد. با این حال، بسیاری از مزایای سلامتی سرکه سیب وجود دارد که مورد بررسی قرار گرفته است.
1 قاشق غذاخوری سرکه سیب و 1 قاشق چای خوری عسل طبیعی را درون یک لیوان آب مخلوط کنید و روزانه آن را بنوشید. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد که این روش می تواند به پیشگیری و درمان میگرن کمک کند.
در بخار سرکه سیب تنفس کنید. تنفس در بخار سرکه سیب ممکن است در تسکین عفونت های سینوسی و سردردهای ناشی از آن، کمک کند. حدود 1/4 فنجان سرکه سیب را با 2 لیوان آب مخلوط کنید. مخلوط را گرم کنید تا جوش بیاید و سپس بخار را حدود 3 دقیقه استنشاق کنید.
درمان گیاهی میگرن
11-درمان خانگی میگرن و سردرد های مزمن با اسطوخودوس
اسطوخودوس یک گیاهی است که اغلب به عنوان درمانی برای استرس، اضطراب و سردرد توصیه می شود. مطالعه ای که در مجله اروپایی نورولوژی منتشر شده است، نشان داد که استنشاق روغن اسطوخودوس به کاهش شدت سردردهای میگرنی در برخی افراد کمک می کند.
نتایج دلگرم کننده است، اما تحقیقات بیشتری برای نمونه های بزرگتر مورد نیاز است.
12- درمان خانگی میگرن و سردرد های مزمن با زنجبیل:
یک مطالعه در سال 2014 با استفاده از 100 شرکت کننده، انجام شد و تأثیر پودر زنجبیل را با سوماتریپتان که یک داروی شایع میگرنی است، مقایسه کرد، محققان دریافتند که اثربخشی زنجبیل از نظر آماری با سوماتریپتان قابل مقایسه است و کاربران به همان اندازه مایل بودند که با هر دو روش درمانی ادامه دهند.
نتایج دلگرم کننده است، اما تحقیقات بیشتری با استفاده از نمونه های بزرگتر مورد نیاز است.
13- درمان میگرن با بابونه و بابا آدم جنگلی:
مکمل های گیاهی مانند بابا آدم جنگلی ممکن است به کاهش دفعات میگرن کمک کند.
بابا آدم جنگلی و بابونه گاوی دو مکمل گیاهی هستند که ممکن است در کاهش درد و دفعات میگرن مفید باشد. به گفته بنیاد میگرن آمریكا، دوز روزانه 150 میلی گرم بابا آدم جنگلی در كاهش فراوانی میگرن در هنگام مصرف حدود 3 ماه مؤثر است. استفاده از این گیاهان خطرات زیادی وجود دارد، در موارد نادر شدید است و هرکسی که می خواهد آنها را امتحان کند باید ابتدا با پزشک خود صحبت کند.
14- درمان میگرن با چای نعنا:
یک مطالعه در سال 2016 نشان داد که روغن نعناع موضعی می تواند به کاهش درد و آرامش عضلات کمک کند.
این ماده احساس خنک کننده ای ایجاد می کند که در صورت استفاده از روغن نعناع روی پیشانی، ممکن است در فرد باعث تسکین تنش یا سردرد میگرنی شود، این امکان وجود دارد که عطر ناشی از چای نعناع تأثیر مشابهی داشته باشد.
درمان خانگی میگرن و سردرد های مزمن
نکته مهم:
بیشترین میزان تأثیرگذاری گیاهان دارویی متعلق به عصاره گیاهان دارویی است و بعدازآن میتوان به مکملهایی نظیر کپسولها اشاره کرد. کمترین میزان اثرگذاری هم متعلق به عرق و چای و دمنوش است.
امیدوارم که اطلاعات خوب و مفیدی در اختیار شما قرار داده باشیم با نظر دهی و امتیازدهی مارو از کیفیت مطالب آگاه نمایید. برای دریافت اطلاعات بیشتر به سایت فروشگاه محصولات ارگانیک آشا مراجعه نمایید و برای کسب اطلاعات در مورد محصولات ارگانیک میتوانید با شماره 09120038341 مشاور فروشگاه ارگانیک آشا تماس بگیرید یا از طریق تلگرام، اینستاگرام با ما در ارتباط باشید.
منابع اطلاعات:
کتابها و مقالات گیاهان دارویی
فروشگاه محصولات ارگانیک آشا
موسسه کار آفرینی دکتر زرقانی