تاریخچه کشاورزی و محصولات ارگانیک
تاریخچه کشاورزی ارگانیک در جهان
کشاورزی ارگانیک تقریباً در تمام کشورهای جهان انجام میشود و سهم مزارع و زمینهای کشاورزی در حال افزایش است. بر اساس مطالعهای که شی مینگ و ساوربورن انجام دادند، شروع این کشاورزی به سال ۱۹۲۴ در آلمان با برگزاری دورهی آموزشی مبانی علمی و اجتماعی توسعه کشاورزی که رودالف آن را اجرا کرد برمیگردد. در این دوره به انسان به عنوان یک بخش و جزئی از تعادل کیهانی پرداخته است که باید درک کند برای زندگی کردن با محیط زیست هماهنگ باشد. اچ پفیفر این نظریهها را در کشاورزی به کاربرد و کشاورزی بیودینامیک را خلق کرد، که در پایان دههی ۱۹۲۰ در آلمان، سوئیس، انگلیس، دانمارک و هلند گسترش یافت و در سال ۱۹۳۰ هانس مولر در سوئیس به کشاورزی ارگانیک، بیولوژیکی، نیروی تازهای بخشید.
وی در بین مراحل تولید و مصرف را بیواسطهتر و بدون آشفتگی در نظر گرفت و این نظریهها را در مورد تولید محصولات باغی بکار برد. هانس مولر و هانس پیتر راش اساس نظری این پدیدهها را در خصوص این ایدهها را در خصوص کشاورزی ارگانیک، بیولوژیکی و توسعهی آن مناطق و کشورهای آلمانی بنیان نهادند. در آمریکا جی. ای. رودال فعالیت و تحقیقات خود را در زمینه کشاورزی ارگانیک آغاز کرد. هدف اولیهی او نشان دادن روشهای محلی بازسازی حاصلخیزی طبیعی خاک بود و در سال ۱۹۴۲ مجلهای بانام باغبانی ارگانیک منتشر ساخت و در فرانسه طی دههای ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ با تلاش پزشکان و مصرفکنندگان که آگاهی آنها در خصوص غذا و اثر آن بر سلامتی مردم افزایش مییافت کشاورزی ارگانیک در این زمینه صاحبامتیازی شد همچنین در کشور ژاپن، موکیچی اکادا کشاورزی طبیعی را در سال ۱۹۳۵ شروع کرد.
تاریخچه کشاورزی و محصولات ارگانیک در ایران:
افکار اصلی او احترام گذاشتن و تأکید بر طبیعت و خاک در تولیدات کشاورزی و هماهنگ کردن رابطهی میان انسان و طبیعت از طریق افزایش هوموس خاک و تولید محصولات بدون استفاده از کود و مواد شیمیایی در کشاورزی بود اما بهطورکلی فعالیت و تحقیقات کشاورزی و محصولات ارگانیک بعد از دهه ی ۱۹۶۰ در جهان گسترش یافتند. این افکار جدید شامل استفاده منطقی از منابع طبیعی، حفاظت از محیط زیست، تحقق نهادههای کم بازده بالا، تأمین امنیت غذایی، بازگشت به زمین و حفظ توسعه پایدار کشاورزی از قبیل کشاورزی ارگانیک، بیودینامیک، اکولوژی کشاورزی طبیعی بود و بهشدت در مفاهیم و فعالیتهای تحقیقاتی و اجرایی رواج یافت.
در ایران نیز اقدامات مهمی در این خصوص انجام شد و در برنامهی پنجم توسعه به صراحت در بند دال ماده ۱۴۳ به گسترش مبارزهی تلفیقی با آفات و مصرف بهینه سموم و کود شیمیایی و توسعه کشت و تولید ارگانیک در راستای پوشش ۲۵ درصدی تولید تا پایان برنامه اشاره شد.
نکته مهم:
بیشترین میزان تأثیرگذاری گیاهان دارویی متعلق به عصاره گیاهان دارویی است و بعدازآن میتوان به مکملهایی نظیر کپسولها اشاره کرد. کمترین میزان اثرگذاری هم متعلق به عرق و چای و دمنوش است.
امیدوارم که اطلاعات خوب و مفیدی در اختیار شما قرار داده باشیم با نظر دهی و امتیازدهی مارو از کیفیت مطالب آگاه نمایید. برای دریافت اطلاعات بیشتر به سایت فروشگاه محصولات ارگانیک آشا مراجعه نمایید و برای کسب اطلاعات در مورد محصولات ارگانیک میتوانید با شماره 09120038341 مشاور فروشگاه ارگانیک آشا تماس بگیرید یا از طریق تلگرام، اینستاگرام با ما در ارتباط باشید.
منابع اطلاعات:
کتابها و مقالات گیاهان دارویی
فروشگاه محصولات ارگانیک آشا
موسسه کار آفرینی دکتر زرقانی